Ademautomaat service

In onze eigen werkplaats verzorgen wij het onderhoud van ademautomatensets en BCD’s. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij alle merken, dus Aqualing, Scubapro, Mares, Sherwood, Poseidon enz. enz. servicen. Wij hebben van de meeste merken de originele onderdelen op voorraad. Bij het onderhoud wordt alles uit elkaar gehaald, gereinigd in een trilbadje en de laatste vuilrestanten worden met een borsteltje verwijderd. Daarna worden de onderdelen ingevet en weer in elkaar gezet. Alleen de onderdelen (zoals O-ringen) die niet goed meer zijn worden vervangen. Wij raden ook aan om het trimvest gelijk met de automatenset te servicen. In het opblaasmechanisme zitten onderdelen die kunnen oxideren en/of slijten en daardoor niet goed meer kunnen functioneren.
Voor de service van een set bestaande uit een 1e trap, 2e trap, octopus, console en inflatorslang bent u gemiddeld 60 euro kwijt, exclusief de onderdelen. Met uitzondering van een Poseidon automaat, deze servicebeurt komt gemiddeld op 90-110 euro.
Laat u de set regelmatig (elk jaar) bij ons servicen dan zullen de kosten minder worden omdat wij er minder lang mee bezig zijn, daarnaast bent u er zeker van dat u altijd met een veilige automatenset duikt.
Gebruikt u de set een paar keer per jaar tijdens de vakantie dan raden we aan de set direct na de vakantie te brengen en schoon weg te leggen. Laat u de set liggen dan zorgt het zoute water voor oxidatie en hebben wij meer tijd nodig om alles te reinigen. Brengt u hem direct na de vakantie dan zijn wij er veel sneller mee klaar en dat bespaart ons tijd en u geld.
Wij kunnen ook uw automatenset zuurstofschoon maken. Reken hiervoor het bedrag van de servicebeurt + 20% voor het duurdere vet dat wij gebruiken en de duurdere O-ringen.
Wij proberen de set binnen twee weken te servicen. Gaat u op vakantie of is de eerste duik van het seizoen gepland breng de set op tijd, zodat u zeker weet dat hij klaar is op het moment dat u weer het water in gaat!!

Van 15 t/m 25 mei gaan wij de fabrieken in Taiwan bezoeken. Heb je servicewerk breng dit dan op tijd want in deze periode zullen wij niet servicen. Sets gebracht voor 27 april zijn voor de 15e mei klaar! De winkel is in de periode dat wij in Taiwan zijn wel gewoon open. Dus voor al je aankopen, vragen en het brengen van servicewerk en duikflessen voor de keuring staat onze medewerker Djo van woensdag tot en met zaterdag voor je klaar. Na onze zakenreis geldt voor het servicewerk het eerst gebracht is het eerste klaar!